Follow by Email

Translate

Wednesday, October 7, 2015

Hur löser den europeiska migrerande krisen i 5 steg

Flyktingkrisen i Europa är inte så svårt att lösa. Problemet är att den verkliga lösningen inte skulle passa det politiska etablissemanget av de krafter som. Vi har destillerat vad som behöver göras ned till 5 enkla steg.

Stoppa finansiering och beväpna rebellgrupper som försöker störta den syriska regeringen. Det är väl etablerat att dessa vapen har hamna i händerna på ISIS och dess dotterbolag. Detta har lett till något annat än kaos och förstörelse. Pengar som kanaliseras in i dessa skumma transaktioner bör omedelbart omdirigeras till en intensiv återuppbyggnaden.
Tryck Turkiet och Jordanien för att skära av ISIS försörjningsvägar, och införa sanktioner mot alla länder att underlätta försäljning av olja från IS territorium eller gör pengar eller material för att nå dem. Ingen armé kan fungera om sin leverantörskedja är bruten. Det är inte en olycka dessa rutter börjar på turkiska och jordanska gränsen.
Stöd den syriska regeringen. Ett helt år av USA: s flyganfall i Syrien har fullständigt misslyckats med att förstöra eller ens väsentligt försvaga ISIS. Naturligtvis beror detta på att verklig strategi är inte att ta ISIS ner, utan att innehålla dem och ge dem möjlighet att försvaga Assad gradvis. Om Washington ville verkligen stoppa denna grupp, skulle de ta en ledtråd från Ryssland och ge den syriska regeringen med vapen, utbildning och logistiskt stöd för att kunna driva ISIS tillbaka. Detta innebär Washington och dess allierade skulle behöva officiellt överge alla planer på en påtvingad regimskifte. De kanske inte gillar Assad, men majoriteten av medborgarna i Syrien stödja honom. I själva verket har han mer stöd inom sitt land än Obama eller den amerikanska kongressen har i Amerika. Och vid olika intervall han har haft mer stöd än kongressen och Obama tillsammans. Varje regering installeras efter en amerikansk backas regimskifte kommer att ses som en marionettregering, och kommer därför att sakna legitimitet som krävs för att stabilisera regionen. Om du behöver bevis på detta, titta bara på Afghanistan eller Irak.
Ge direkt stöd för att återuppbygga bostäder, infrastruktur och företag förstörts av konflikten. På kort sikt tillfälliga flyktingläger bör inrättas i områden utanför konfliktzonen, och mat och medicinsk utrustning levereras på en regelbunden basis. Ja detta kommer att kosta pengar, men så har den femåriga regimskifte tryck som skapade problem i första hand.
Återgå flyktingarna att dessa stabiliserade områden. Det ligger i någons intresse att översvämma Europa med massor av arbetslösa flyktingar. Om du gör det kommer bara att leda till ökade spänningar och stärker främlingsfientliga rörelser. Dessa människor behöver inte transplanteras in i getton i Europa, de behöver sina hem tillbaka.

No comments:

Post a Comment

Comments are more than welcome on this blog! Please feel free to share your 2sense below.

ANYONE can post a comment here! There is not even word verification to hassle with, either!

By the way, if you know or have an idea as to why people rarely comment on this blog, please let me know!

Do you like my "Read if you're making assumptions about me" post?

Google+ Badge